3. TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI ANKARA'DA AÇILIYOR

05 Aralık 2019

 KOOPERATİFLER 5-8 ARALIK 2019'DA ANKARA'DA BULUŞUYOR 

  Ülkemizde kooperatifçiliğin geliştirilmesi, kooperatif ürünlerinin tanıtımı ve bu alanda bir farkındalık oluşturularak kooperatifler aracılığıyla iç ve dış ticaretin   geliştirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından 2012 ve 2017 yıllarında olmak üzere iki ayrı kooperatifler fuarı düzenlenmiş olup, Fuarın üçüncüsü ise 5-8 Aralık     2019 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Congresium Fuar Merkezinde düzenlenecektir.


   Fuarın bu yıl ki teması “Kooperatiflerin Küresel Ekonomideki Yeri” olarak belirlenmiştir.

   Fuarın amacı; 8 milyona yakın ortağını milli ekonomiye dahil eden, yerli ve yerinde üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan kooperatiflerimizin yerli ve   yabancı sektör ve e-ticaret temsilcileri ile aynı çatı altında buluşarak ürünlerini tanıtması ve bu sayede küresel ticarette yer almasını sağlamaktır.

   Panellerin yanı sıra kooperatiflerimizin özellikle e-ticaret ağına dahil olabilmeleri, ticaret hacimlerini genişletmeleri, bilinirliklerini artırmaları ve ürünlerini ulusal   platformda pazarlamaları amacıyla e-ticaret ve perakende sektöründen temsilciler davet edilerek bağlantı kurmaları sağlanacaktır. Kooperatiflere Patent alma, e-ticaret ve ihracat desteklerine yönelik bilgilendirmeler yapılacaktır. Ayrıca, kooperatiflerin ihracat konusunda somut adımlar atabilmesi amacıyla yabancı ülkelerin ilgili sektörlerinden alım heyetleri davet edilerek kooperatiflerle ikili görüşme yapmaları sağlanacaktır. Önemli bankaların da yer alacağı BE TO BE/İkili Görüşme     Alanında kooperatiflerimiz finansman türlerine ilişkin bilgiler de edinebilecektir.

   Panel ve eğitimlerin yanı sıra geleceğimizin teminatı çocuklarımıza kooperatif işletme türünü tanıtmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde kooperatifçilik temalı resim yarışması düzenlenmiştir. Ortaokul öğrencilerine hitap eden yarışma sonucunda ilk üç resim ve mansiyon olmak üzere dereceye giren öğrencilere para ödülü verilerek, dereceye giren resimlerin fuar alanında sergilenmesi ve hatıra kitap olarak yayınlanması sağlanacaktır. Fuarda ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin zanaatlarının da sergilendiği bir alan ayrılmıştır.

    Fuar Programı için tıklayınız.

   Fuara ilişkin videoya ulaşmak için tıklayınız.

   Fuar TV Reklamı için tıklayınız.

   Kamu Spotu için tıklayınız.

  Fuar Bilgilendirme Kitapçığı için tıklayınız.




ANKARA TİCARET ODASI CONGRESİUM FUAR MERKEZİ
ADRES: Söğütözü Caddesi No:1/A, 06510 Çankaya/ANKARA